Top
 
Fit worden en blijven

Pilates
Pilates

Pilates ontwikkelde uit eigen opgedane ervaring en kennis van Westerse en Oosterse filosofen een eigen trainingsmethode met als doel fit te worden en te blijven.

Klassieke Pilates

De klassieke Pilates bestaat uit 34 oefeningen. Omdat deze uit een tijd stammen (rond 1890) dat mensen nog veel lichamelijke arbeid verrichtten, kan deze voor mensen die weinig bewegen vrij zwaar zijn.

Soms wordt het klassieke programma aangeboden, maar vaak zijn de oefeningen iets vereenvoudigd of worden ze gecombineerd met yoga.
Regelmatige training

Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam. Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid.

Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen.

Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Pilates en afvallen

Pilates lijkt een goede ondersteuning als je wilt afvallen. De spiermassa wordt vergroot waardoor je metabolisme versnelt en je meer vet verbrandt.De lestijden(1)

  • Dinsdag

    06:30 - 07:30

    Aerobiczaal


Sorry, no posts matched your criteria.